СРП - SRP - ENG
пријава: сервиси / webmail
претрага:
logo univerziteta
logo fakulteta
УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ
naslovna slika

КОНАЧНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ СА ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ
унос: 28.03.2018.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима! 

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења и на достављеној документацији која је омогућила формирање коначних ранг листа. Захваљујемо се и на пристиглим захтевима за корекцију и извињавамо се за пропусте који су били до нас. Према нашој евиденцији, унели смо све податке и корекције које су нам стигле на званичан налог такмичења.  

У прилогу можете да преузмете коначне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења. Након накнадне провере уноса и поновне обраде података као и допунских провера које смо вршили, формирали смо коначне листе свих учесника такмичења који су освојили бодове, и идентификовали ученике пласиране за даљи ниво такмичења по оба критеријума предвиђених нашим Правилником. Тиме смо приказали све релевантне резултате такмичења. 

Сви ученици/це који у последњој колони ранг листи одговарајућег разреда имају уписано 1, 2, или 3, су стекли право да учествују на окружном/градском такмичењу без обзира на број освојених бодова. То одговара првом критеријуму за пласман по Правилнику. Ту ученици/це су освојили прво, друго или треће место на ранг листама школа домаћина општинског такмичења по листи школа коју смо добили од Школских управа, а те ранг листе су нам школе домаћини послали у облику Прилога 4 документације о такмичењу. Ти резултати су били познати истог тренутка када су школе домаћини објавили своје ранг листе са резултатима такмичења. Према нашој евиденцији није било корекција бодова које би довеле до промене директних пласмана. 

По другом критеријуму за пласман на градско/окружно такмичење, сви ученици/це који су међу најбољих 20% рангираних ученика/ца на јединственој листи, стичу пласман на градско/окружно такмичење. Тај број је одређен на основу броја ученика који су освојили бодове на тесту по основу којег су рангирани. Укупан број ученика је повећан у односу на прелиминарне листе што је довело до одређених промена у рангу на који се поставља праг по овом критеријуму.

Ученици су, дакле, стекли право да се такмиче на следећем нивоу по критеријуму 1, критеријуму 2, или по оба критеријума.

Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман. Оне могу послужити за остваривање додатних права ученика и наставника по пропозицијама школа и локалних заједница.

Пласман на следећи ниво је видљив из приложених ранг листи.  Збирно,
 _____________________________________________
Пети разред 
 Укупно евидентираних: 3674
 Ученици са бодовима: 3612 
 Пласман 20%:  755 
 Преостали са директним пласманом: 262 
 Укупно пласираних: 1017 
_______________________________________________
Шести разред
 Укупно евидентираних: 3534 
 Ученици са бодовима: 3480 
 Пласман 20%: 795 
 Преостали са директним пласманом: 282 
 Укупно пласираних: 1077 
________________________________________________
Седми разред
 Укупно евидентираних: 3138 
 Ученици са бодовима: 3088 
 Пласман 20%: 631 
 Преостали са директним пласманом: 272 
 Укупно пласираних: 920 
_________________________________________________
Осми разред
 Укупно евидентираних: 2598 
 Ученици са бодовима: 2527 
 Пласман 20%: 576 
 Преостали са директним пласманом: 266 
 Укупно пласираних: 842 
__________________________________________________
Укупно евидентираних: 12944 
Укупно ученика са бодовима: 12707     
Укупно пласираних: 3856 

Ови резултати биће доступни и на интернет страници Српског биолошког друштва и Биолошког Факултета. Молимо школе домаћине–проследите ове информације свим учесницима такмичења у Вашој школи.

С поштовањем, др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
  
Универзитет у Београду
Биолошки факултет
Адреса: Студентски трг 16, 11158 Београд 118
Телефон: 011 2186 635
Факс: 011 2638 500
E-mail: dekanat@bio.bg.ac.rs
Copyright © 1873 - 2019 Биолошки факултет Универзитет у Београду

pubg mobile uc al pubg mobile uc duvar kağıdı