СРП - SRP - ENG
пријава: сервиси / webmail
претрага:
logo univerziteta
logo fakulteta
УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
БИОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ
naslovna slika
АРХИВА ТАКМИЧЕЊА
последња измена: 07.05.2019.
КОНАЧНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ СА ГРАДСКОГ/ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА ОСМИ И СЕДМИ РАЗРЕД ОСНОВНИХ ШКОЛА НАЛАЗЕ СЕ У ПРИЛОГУ.
унос: 16.04.2019.
ПРЕЛИМИНАРНЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ СА ГРАДСКОГ/ОКРУЖНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, ПО ПОДАЦИМА ШКОЛСКИХ УПРАВА (ШКОЛА ДОМАЋИНА ГРАДСКОГ/ОКРУЖНОГ НИВОА), ЗА ОСМИ И СЕДМИ РАЗРЕД ОСНОВНИХ ШКОЛА НАЛАЗЕ СЕ У ПРИЛОГУ.
унос: 29.03.2019.
У прилогу можете преузети коначне ранг листе са окружног/градског такмичења из биологије за средње школе.
унос: 27.05.2018.
У прилогу преузмите тестове са решењима за 7. и 8. разред републичког такмичења из биологије за ОШ одржаног 27. маја. Комисије за преглед тестова, ће након што буду усвојили евентуалне приговоре који се предају по сатници такмичења бодовање тестова радити по коригованим кључевима. Кориговане кључеве ћемо накнадно објавити.

Тим за организацију такмичења.
унос: 21.05.2018.
У прилогу преузмите обавештење и сатницу републичког такмичења из биологије за основне школе.
Сва друга обавештења и корекције биће благовремено објављена. 

Списак пласираних ученика можете преузети са линка: 
  https://goo.gl/XSTfc3

Тим за организацију такмичења
унос: 07.05.2018.
У прилогу су коначне ранг-листе ученика 5-8.разреда са окружног/градског такмичењаза ученике основних школа из биологије.
 
Листе су формиране на основу потврда и корекција, које су нам школе домаћини упутили до петка, 04. маја.
Ученицима 5. и 6. разреда, којима је ово био последњи ниво такмичења, могу, у складу са Стручним упутством МПНТР и нашим Правилником, добити дипломе.

На ранг листама ученика 7. и 8. разреда, посебно су идентификовани ђаци, који су стекли право учешћа на Републичком такмичењу, на основу оба критеријума нашег Правилника.

Њих очекујемо у Београду, у недељу 27.маја на Биолошком факултету.

Детаљнија обавештења и сатницу ћемо објавити накнадно, у следећих неколико дана.

Начелно, планирамо да регистрација ученика буде од 08-12 часова, полагање теста од 13-14 часова и проглашење резултата од 18-19 часова.

Ученици који су на прелиминарним листама имали директне пласмане су их задржали и након евентуалних корекција - означени су * уз пласман.

Збирно,

867 ученика 7. разреда је било рангирано. 180 ученика је остварило пласман међу 20% најбољих у Републици, са 90 и више освојених бодова. Додатно је 46 ученика остварило пласман, само по критеријуму директног пласмана, са мање од 90 бодова. Укупно је 226 ученика 7. разреда стекло право учешћа на Републичком такмичењу.

729 ученика 8. разреда је било рангирано. 149 ученика је остварило пласман међу 20% најбољих у Републици, са 76 и више освојених бодова. Додатно је 45 ученика остварило пласман, само по критеријуму директног пласмана, са мање од 76 бодова. Укупно је 194 ученика 8. разреда стекло право учешћа на Републичком такмичењу.

Подсећамо да, по нашем Правилнику, пласман на следећи ниво стичу ученици који задовоље један, други или оба критеријума. Дипломе које освајају по основу броја бодова, не значе и пласман.

Испред тима за организацију такмичења,
                           др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
                               Јасна Ковачевић, секретар такмичења
 
унос: 26.04.2018.
У прилогу се налазе прелиминарни резултати окружног/градског такмичења из биологије, одржаног 21. априла 2018.године.

Школе домаћине смо замолили да још једном провере исправност унетих података и да нам што пре пријаве евентуалне корекције. Корекције ћемо примати искључиво са званичних мејл адреса школа послатих на званичан налог такмичења. Чим будемо обрадили евентуалне корекције публиковаћемо коначне резултате.

* У овом тренутку, критеријум 20% пролаза на Републички ниво такмичења је постављен на:
       - 90 бодова за ученике 7.разреда (првих 180 ученика по броју бодова), док је укупно 226 ученика стекло по оба критеријума право учешћа (46 по основу директних пласмана испод прага).
       - 76 бодова за ученике 8.разреда (првих 150 ученика по броју бодова), док је укупно 195 ученика стекло по оба критеријума право учешћа (45 по основу директних пласмана испод прага).

                              др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
                                 Јасна Ковачевић, секретар такмичења
унос: 21.04.2018.
У прилогу се налазе тестови са решењем на српском језику. 
унос: 28.03.2018.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима! 

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења и на достављеној документацији која је омогућила формирање коначних ранг листа. Захваљујемо се и на пристиглим захтевима за корекцију и извињавамо се за пропусте који су били до нас. Према нашој евиденцији, унели смо све податке и корекције које су нам стигле на званичан налог такмичења.  

У прилогу можете да преузмете коначне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења. Након накнадне провере уноса и поновне обраде података као и допунских провера које смо вршили, формирали смо коначне листе свих учесника такмичења који су освојили бодове, и идентификовали ученике пласиране за даљи ниво такмичења по оба критеријума предвиђених нашим Правилником. Тиме смо приказали све релевантне резултате такмичења. 

Сви ученици/це који у последњој колони ранг листи одговарајућег разреда имају уписано 1, 2, или 3, су стекли право да учествују на окружном/градском такмичењу без обзира на број освојених бодова. То одговара првом критеријуму за пласман по Правилнику. Ту ученици/це су освојили прво, друго или треће место на ранг листама школа домаћина општинског такмичења по листи школа коју смо добили од Школских управа, а те ранг листе су нам школе домаћини послали у облику Прилога 4 документације о такмичењу. Ти резултати су били познати истог тренутка када су школе домаћини објавили своје ранг листе са резултатима такмичења. Према нашој евиденцији није било корекција бодова које би довеле до промене директних пласмана. 

По другом критеријуму за пласман на градско/окружно такмичење, сви ученици/це који су међу најбољих 20% рангираних ученика/ца на јединственој листи, стичу пласман на градско/окружно такмичење. Тај број је одређен на основу броја ученика који су освојили бодове на тесту по основу којег су рангирани. Укупан број ученика је повећан у односу на прелиминарне листе што је довело до одређених промена у рангу на који се поставља праг по овом критеријуму.

Ученици су, дакле, стекли право да се такмиче на следећем нивоу по критеријуму 1, критеријуму 2, или по оба критеријума.

Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман. Оне могу послужити за остваривање додатних права ученика и наставника по пропозицијама школа и локалних заједница.

Пласман на следећи ниво је видљив из приложених ранг листи.  Збирно,
 _____________________________________________
Пети разред 
 Укупно евидентираних: 3674
 Ученици са бодовима: 3612 
 Пласман 20%:  755 
 Преостали са директним пласманом: 262 
 Укупно пласираних: 1017 
_______________________________________________
Шести разред
 Укупно евидентираних: 3534 
 Ученици са бодовима: 3480 
 Пласман 20%: 795 
 Преостали са директним пласманом: 282 
 Укупно пласираних: 1077 
________________________________________________
Седми разред
 Укупно евидентираних: 3138 
 Ученици са бодовима: 3088 
 Пласман 20%: 631 
 Преостали са директним пласманом: 272 
 Укупно пласираних: 920 
_________________________________________________
Осми разред
 Укупно евидентираних: 2598 
 Ученици са бодовима: 2527 
 Пласман 20%: 576 
 Преостали са директним пласманом: 266 
 Укупно пласираних: 842 
__________________________________________________
Укупно евидентираних: 12944 
Укупно ученика са бодовима: 12707     
Укупно пласираних: 3856 

Ови резултати биће доступни и на интернет страници Српског биолошког друштва и Биолошког Факултета. Молимо школе домаћине–проследите ове информације свим учесницима такмичења у Вашој школи.

С поштовањем, др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
  
унос: 23.03.2018.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима!

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења и на благовремено достављеној документацији која је омогућила фромирање прелиминарних ранг листа.
 
У прилогу можете да преузмете прелиминарне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења. Након уноса и обраде података и оних облика провере података које смо, у сарадњи са школама домаћинима могли да обавимо, формирали смо листе свих учесника такмичења који су освојили бодове, и идентификовали ученике пласиране за даљи ниво такмичења по оба критеријума предвиђених нашим Правилником. Тиме смо приказали све релевантне резултате такмичења.

Сви ученици/це који у последњој колони ранг листи одговарајућег разреда имају уписано 1, 2, или 3, су стекли право да учествују на окружном/градском такмичењу без обзира на број освојених бодова. То одговара првом критеријуму за пласман по Правилнику. Ту ученици/це су освојили прво, друго или треће место на ранг листама школа домаћина општинског такмичења по листи школа коју смо добили од Школских управа, а те ранг листе су нам школе домаћини послали у облику Прилога 4 документације о такмичењу. Ти резултати су били познати истог тренутка када су школе домаћини објавили своје ранг листе са резултатима такмичења.

По другом критеријуму за пласман на градско/окружно такмичење, сви ученици/це који су међу најбољих 20% рангираних ученика/ца на јединственој листи, стичу пласман на градско/окружно такмичење. Тај број је одређен на основу броја ученика који су освојили бодове на тесту по основу којег су рангирани.
Ученици дакле, могу стећи право да се такмиче на следећем нивоу по критеријуму 1, критеријуму 2, или по оба критеријума.

Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман. Оне могу послужити за остваривање додатних права ученика и наставника по пропозицијама школа и локалних заједница.

Пласман на следећи ниво је видљив из приложених ранг листи.
Збирно,
______________________________________________
Пети разред
Укупно евидентираних: 3569
Ученици са бодовима: 3507 
Пласман 20%:  744 
Преостали са директним пласманом: 253 
Укупно пласираних: 997 
_______________________________________________
Шести разред
Укупно евидентираних: 3450
Ученици са бодовима: 3398
Пласман 20%: 681
Преостали са директним пласманом: 302
Укупно пласираних: 983
________________________________________________
Седми разред
Укупно евидентираних: 3059
Ученици са бодовима: 3014
Пласман 20%: 622
Преостали са директним пласманом: 282
Укупно пласираних: 904
_________________________________________________
Осми разред
Укупно евидентираних: 2478
Ученици са бодовима: 2418
Пласман 20%: 487
Преостали са директним пласманом: 286
Укупно пласираних: 775
__________________________________________________
Укупно евидентираних: 12556
Укупно ученика са бодовима: 12337    
Укупно пласираних: 3659

Ови резултати биће доступни и на интернет страници Српског биолошког друштва и Биолошког Факултета. Молимо школе домаћине–проследите ове информације свим учесницима такмичења у Вашој школи.

Молимо Вас да најкасније до уторка, 27. марта. 2018. доставите документоване евентуалне корекције унетих података, искључиво са маил налога школа домаћина на службени маил такмичења.

С поштовањем, др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
                                 Јасна Ковачевић, секретар такмичења

  
унос: 28.05.2017.
У прилогу се налазе тестови и решења на српском језику.
унос: 23.05.2017.
У прилогу се налазе обавештења о додатним садржајима која смо припремили за такмичарски дан. 
унос: 15.05.2017.
У прилогу преузмите почетно обавештење и сатницу републичког такмичења из биологије за основне школе.
Сва друга обавештења и корекције биће благовремено објављена.
 
Тим за организацију такмичења
унос: 04.05.2017.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима!

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења и на благовремено достављеној документацији која је омогућила ажурирање и исправљање података за ранг листе.

У прилогу можете да преузмете коначне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења, и кориговане на основу наших сопствених провера као и документације и захтева за корекцију података које су нам доставиле школе.

Одлуком организатора и реализатора, ученици који су евидентирани у прелиминарним листама са директним пласманом, а чији је пласман по том основу коригован задржали су свој тада остварени пласман(*).Сви ученици који су након корекције и исправке података стекли директан пласман добили су одговарајући статус.

Овим ранг листама смо приказали све резултате пкружног/градског такмичења, а по оба основа прописнана Правилником смо идентификовали све ученике седмог и осмог разреда који су стекли право да се такмиче на републичком такмичењу. Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман. Пласман на следећи ниво је видљив из приложених ранг листи.

Збирно,

Пети разред: 
 - Укупно евидентираних: 1070
 - Ученици са бодовима: 1017

Шести разред:
 - Укупно евидентираних: 1029 
 - Ученици са бодовима: 999   

Седми разред:
 - Укупно евидентираних: 990  
 - Ученици са бодовима: 922
 - Пласман 20% (укључујући и директно пласиране): 211
 - Преостали са директним пласманом: 30
 - Укупно пласираних: 241

Осми разред:
 - Укупно евидентираних: 784
 - Ученици са бодовима: 712
 - Пласман 20% (укључујући и директно пласиране): 145
 - Преостали са директним пласманом: 38
 - Укупно пласираних: 183  

Укупно се на окружно/градско такмичење пласирало 3873 ученика/ца, од чега 2099 ученика/ца петог и шестог разреда, односно 1774 ученика/ца седмог и осмог разреда. Бодове је освојило 3650 ученика/ца, од чега 2016 ученика/ца петог и шестог разреда и 1634 ученика/ца седмог и осмог разреда. 

Од 241 пласираних ученика седмог разреда пласман на републичко такмичење стекло је 113 ученика/ца по основу оба критеријума, 98 ученика/ца само по критеријуму 2. и 30 ученика/ца само по основу критеријума 1. прописаних Правилном, укупно 241 што износи 26.14% ученика седмог разреда са бодовима. 

Од 183 пласираних ученика осмог разреда пласман на републичко такмичење стекло је 82 ученика/ца по основу оба критеријума, 63 ученика/ца само по критеријуму 2. и 38 ученика/ца само по основу критеријума 1. прописаних Правилном, укупно 183 што износи 25.70% ученика осмог разреда са бодовима. 

Ови резултати биће доступни и на интернет страници Српског биолошког друштва. 

С поштовањем,
др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
Јасна Ковачевић, секретар такмичења,
Маја Дакић, секретар такмичења 
 
унос: 27.04.2017.
У прилогу можете преузети прелиминарне ранг листе са Окружног-градског такмичења из биологије за основне школе, одржаног 22. априла  2017.

Будући да је могло да дође до пропуста приликом уноса и обраде података у базу, молимо школе домаћине да нам до среде, 3. маја у 14. часова, укажу на корекције преко званичног e-mail налога такмичења: 
 takmicenje@bio.bg.ac.rs  
како би ажурирали податке. Након истека тог рока прогласићемо коначне резултате окружног-градског такмичења.
унос: 22.04.2017.
У прилогу се налазе тестови са решењем на српском језику. 
унос: 17.03.2017.
Обавештавамо све заинтересоване да је термин одржавања окружног/градског такмичења из биологије за основне школе померен (због одржавања председничких избора) са 2. априла на 22. април 2017. године у 14 часова. 
 
Школске управе и школе домаћини општинског нивоа такмичења обавештене су о промени термина.
Ова вест је објављена и на интернет адреси Српског биолошког друштва.
 
Сагласност министра просветенауке и технолошког развоја Републике Србије са променом термина одржавања такмичења дата је у прилогу.

У име тима за реализацију такмичења
др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
унос: 15.03.2017.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима!

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења и на благовремено достављеној документацији која је омогућила ажурирање и исправљање података за ранг листе. 

У прилогу можете да преузмете коначне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења, и кориговане на основу наших сопствених провера као и дикументације и захтева за корекцију података које су нам доставиле школе.

У односу на прелиминарне листе, број евидентираних ученика на такмичењу је повећан. Разлог томе је што је један број школа које иначе раде у сложеним условима накнадно доставио податке. Повећан број такмичара није промени праг пласмана по критеријуму 20% навише остварених бодова у V, VI и VIII разреду, док је промена за један бод била у VII разреду (са 86 на 85 бодова).

Одлуком организатора и реализатора, ученици који су евидентирани у прелиминарним листама са директним пласманом, а чији је пласман по том основу коригован задржали су свој тада остварени пласман (*).Сви ученици који су након корекције и исправке података стекли директан пласман добили су одговарајући статус.

Тиме смо приказали све резултате такмичења по оба основа и идентификовали све ученике одређеног разреда који су стекли право по Правилнику да се такмиче на следећем нивоу. Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман на окружно/градско такмичење. Пласман на следећи ниво такмичења можете наћи у  приложеним ранг листама.

Збирно,

Разред Укупно евидентираних Ученици са бодовима Пласман 20% Преостали са директним пласманом Укупно пласираних
Пети 3641 3597 795 275 1070
Шести 3507 3463 759 269 1028
Седми 3195 3149 710 280 990
Осми 2466 2404 507 277 784
Укупно 12809       3872

Ови резултати биће доступни и на интернет страници Српског биолошког друштва.

С обзиром да су за 2.4. заказани председнички избори, а неке од школа домаћина су и гласачка места, тражили смо од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије мишљење о могућности промене термина окружног/градског такмичења. Чим тражено мишљење добијемо, обавестићемо благовремено све Школексе управе и школе домаћине о евентуалном новом термину.

Тим за реализацију такмичења

унос: 10.03.2017.

Честитамо свим ученицима и њиховим наставницима на постигнутим резултатима.

Захваљујемо се школама домаћинима, општинским активима наставника и Школским управама на ефикасној организацији овог нивоа такмичења. 

У прилогу можете да преузмете пелиминарне јединствене ранг листе са такмичења из биологије за основне школе, за ученике од V-VIII разреда, сачињене на основу резултата које смо добили од школа-домаћина овог такмичења.

Јединствене листе по разреду садрже све ученике који су евидентирани у извештајима школа, а рангирани су само ученици који имају уписане бодове на тесту. У односу на број ученика са бодовима, одређен је број ученика који чине 20% ученика са бодовима. Црта је подвучена тако да обухвати све ученике који имају исти број бодова на граници пласмана. Тиме су, за сваки разред, идентификовани они ученици који по том основу стичу пласман на окружно/градско такмичење.

У додатној колони, идентификовани су и они ученици који су стекли директан пласман. Ти резултати су већ познати, с тим да ученици који се налазе испод црте а имају директан пласман такође учествују на окружном/градском такмичењу.

Тиме смо приказали све резултате такмичења по оба основа и идентификовали све ученике одређеног разреда који су стекли право по Правилнику да се такмиче на следећем нивоу. Подсећамо да дипломе и похвале које ученици и наставници добијају по Правилнику не значе истовремено и пласман. Пласман на следећи ниво је видљив из приложених ранг листи. Збирно,

РазредУкупно евидентиранихУченици са бодовимаПласман 20%Преостали са директним пласманомУкупно пласираних
Пети361535717882641052
Шести348534417582601018
Седми31803135629291920
Осми24622400506274780
Укупно12742   3770
  
Ови резултати биће доступни и на web страници Српског биолошког друштва.

Школе домаћини имају рок до уторка, 14. марта, до 11 часова да нам пошаљу исправке података уколико смо негде погрешили у уносу и обради. Тада ћемо ове листе прогласити коначним.

Чим добијемо од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сагласност о промени термина окружног/градског такмичења, обавестићемо све Школексе управе и школе домаћине о новом термину.

Тим за реализацију такмичења

унос: 05.03.2017.
У прилогу се налазе тестови и решења на српском језику (V - VIII разред) . 
____________________________________________________________________________
унос: 19.05.2016.
Након завршеног овогодишњег циклуса такмичења из биологије за основне школе, желимо овим путем пoново да честитамо свим ђацима, њиховим наставницима, школама и школским управама, који су постигли изузетне резултате на републичком нивоу такмичења и учинили нас све поносне на њих.

Реално сагледавајући стање у нашем школском систему данас, посебно се захваљујемо школама домаћинима општинског и окружног нивоа такмичења, који су показали много ентузијазма и добре воље да сви дамо најбоље од себе, за нашу децу која желе да поправе овај свет на боље. Молимо Вас, као наше сараднике, да имате разумевање за неке техничке проблеме у организацији, који су искрсли због наших лимитираних могућности. Захваљујемо се свима који су допринели да наши ученици на републичком такмичењу остваре врхунске резултате и да се, као наши гости, осећају пријатно током такмичарског дана.

Захвалност дугујемо и колегама са Филолошког факултета и организаторима Књижевне олимпијаде, на колегијалном договору, захваљујући ком су 32 ученика показали своје знање из књижевности и биологије истог дана.

У част знању и успеху, организатори и реализатори такмичења су одлучили да искажу посебну захвалност, уз посебно признање и скроман поклон у стручној литератури:

1. Ученицима и њиховим наставницима за остварене изузетне резултате на републичком такмичењу (91 и више бодова) – Дато у прилогу

2. Наставницима који су довели три и више ученика на републичко такмичење  – Дато у прилогу

3. Школске колективе, на челу са њиховим директорима, који су омогућили квалитетну припрему ученицима и наставницима за три и више ђака  – Дато у прилогу

4. Наставницима који су се одазвали нашем позиву и непосредно учествовали у реализацији републичког такмичења, дежурајући на тесту и прегледајући тестове – Дато у прилогу 

Молимо Вас да нам предлоге и сугестије, као и примедбе и евентуалне похвале, пошаљете на службени налог такмичења, како би у следећем циклусу организовали још боље такмичење. 

ВАЖНА НАПОМЕНА ЗА ПРЕТХОДНЕ НИВОЕ ТАКМИЧЕЊА:

Дипломе и похвале за окружно/градско такмичење можете да слободно припремите и издате по ранг листама из Прилога 4. које сте нам слали и које имате у својој документацији. Ове дипломе, подсећамо, потписују директори школа домаћина и представници школских управа.

Управни одбор СБД ће у најскорије време изаћи са ставом о дипломама и похвалама за општински ниво такмичења.

У име целог тима који је реализовао окружно/градско и републичко такмичење, срдачно Вас поздрављамо, 

др Срђан Стаменковић, координатор такмичења
Јасна Ковачевић, секретар такмичења

унос: 15.05.2016.
У прилогу се налазе тестови и решења на српском језику.
унос: 10.05.2016.
последња измена: 12.05.2016.
У прилогу преузмите сатницу и Изјаву о сагласности!
унос: 18.04.2016.
Ранг листе резултата дате су у прилогу, у оквиру једог pdf документа, подеђане од осмог до петог разреда.

унос: 14.04.2016.
Будући да је могло да дође до грешака приликом уноса података у базу, молимо вас да нам, у најкраћем могућем року, укажете на корекције преко званичног e-mail налога такмичења:  takmicenje@bio.bg.ac.rs  како би ажурирали податке.

Допуњена прелиминарна збирна ранг листа резултата дата је у прилогу.
унос: 09.04.2016.
У прилогу се налазе тестови и решења на српском језику и језицима националних мањина.
унос: 15.03.2016.
Као што сте обавештени, Српско биолошко друштво наставља циклус такмичења из биологије за основне школе за 2016. годину са Биолошким факултетом Универзитета у Београду као реализатором.

Одговарајуће одлуке су у прилогу. Такође, сајт СБД ( http://www.serbiosoc.org.rs/ ) садржи све неопходне информације. Предвиђено је да се такмичење настави по постојећем Правилнику и Календару, као и да сви ђаци који су учествовали на општинском такмичењу, имају право да изађу на окружно/градско такмичење, о чему предвиђамо да се посебно изјасне.

За све даље информације стојимо Вам на располагању. У случају потребе, координатора такмичења др Срђана Стаменковића и секретара Јасну Ковачевић можете контактирати преко службеног e-mail налога такмичења
 takmicenje@bio.bg.ac.rs.

Координатор такмичења, др Срђан Стаменковић, доцент,
Секретар такмичења, Јасна Ковачевић,
Биолошки факултет, Универзитет у Београду 
унос: 26.12.2015.
Календар такмичења из биологије за основне школе (шк.2015/2016.г.)

Школско такмичење: друга половина фебруара 2016.г.
Општинско такмичење: 6.3. 2016.г. у 11h.
Регионално/Окружно такмичење: 9.4.2016.г. у 11h.
Републичко такмичење: 15.5. 2016.г. у 11h Универзитет у Београду-Биолошки факултет, Студентски трг 3, други спрат.
унос: 17.12.2014.
Организацију Такмичења из БИОЛОГИЈЕ (на свим нивоима) за ученике основних и средњих школа у школској 2014/2015 години, Српско биолошко друштво је поверило Департману за биологију и екологију Природно математичког факултета Универзитета у Новом Саду.

Све информације у вези такмичења можете наћи на сајту Српског биолошког друштва ( http://www.serbiosoc.org.rs )  и Департмана за биологију и екологију ( http://www.dbe.uns.rs ).
унос: 08.05.2014.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА 10
. И 11. МАЈ. 2014
ЈЕ ДАТ У ПРИЛОГУ.
унос: 25.04.2014.
Републичка Комисија за такмичење ученика средњих школа донела је одлуку да се бодовна граница за пласман на републичко такмичење из БИОЛОГИЈЕ помера на 86 поена.
 
Заменик председника Републиче комисије
Проф. др Славиша Станковић
унос: 14.03.2014.
Попуњену Ранг листу послати на е-маил osdrainac@open.telekom.rs најкасније до 21. 03. 2014.
унос: 27.02.2014.
Директорима школа и наставницима/професорима биологије.
Изјава у прилогу.
унос: 19.05.2013.
РЕЗУЛТАТИ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ
унос: 18.05.2013.
последња измена: 19.05.2013.
РЕЗУЛТАТИ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ БИОЛОГИЈЕ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ
унос: 17.05.2013.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ - РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ ЗА 18. И 19. МАЈ
унос: 04.02.2013.
ПРОПОЗИЦИЈЕ И КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ
унос: 04.02.2013.
ПРОПОЗИЦИЈЕ  И КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА ЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ
Универзитет у Београду
Биолошки факултет
Адреса: Студентски трг 16, 11158 Београд 118
Телефон: 011 2186 635
Факс: 011 2638 500
E-mail: dekanat@bio.bg.ac.rs
Copyright © 1873 - 2019 Биолошки факултет Универзитет у Београду